WIJ ZIJN LOUTER CONTROL.

Een eenmanszaak. Met een enorme drive om gemak te realiseren voor onze klanten.
We zijn misschien wel klein, maar wel wendbaar, persoonlijk, toegankelijk en laagdrempelig.
En dat is misschien nu juist zo fijn als u een idee heeft waar u al langere tijd mee rond loopt en niet goed weet waar u moet beginnen.

We hebben een groot netwerk om ons heen en weten altijd de juiste specialisten om ons heen te verzamelen, zodat we werken met een kundig projectteam op maat.

Laat uw ideeën dus niet verstoffen op de plank, maar laat ons eens meedenken.
Samen maken we er wellicht iets heel erg moois van!

Louter Control is actief in allerlei sectoren.
We hebben ervaring in de proces industrie,  maritieme sector, tuinbouw en machinebouw.
Momenteel zijn wij actief in Zuid-Holland, Rotterdam, Havengebied en Westland.

EERDERE PROJECTEN.

Onze projecten zijn zeer uiteenlopend. En dat maakt het nu juist zo leuk! Een paar voorbeelden van recent werk:

Uitvindingen

Uitvindingen worden werkelijkheid. Louter Control vertaalt uitvindingen naar concepten.

Uitvindingen

Mengsysteem voor kaskrijt

Krijten van kasdekken is enorm belangrijk in de glastuinbouw. Tuinders, kwekers of loonwerkers weten dat het goed mengen van geconcentreerd krijt een grote uitdaging kan zijn. Louter Control ontwikkelde de software voor de gepatenteerde mengmachine BuitMix van Buitelaar Engineering.

Mengsysteem voor kaskrijt

Augmented/Mixed Reality voor kraanmachinisten

Het werk van een kraanmachinist veiliger maken. Met een bril vol data ziet hij in zijn gezichtsveld direct belangrijke meldingen, zoals de stabiliteit van de kraan. Hij kan zich zo beter concentreren op zijn werk én sneller inspringen op actuele informatie. Louter Control dacht mee met dit idee voor Thompres.

Augmented/Mixed Reality voor kraanmachinisten

Geïntegreerde UV-ontsmetter in bewateringssysteem

Waterontsmetting in de tuinbouw is noodzakelijk om het gewas gezond te laten groeien. De UV-ontsmetter is speciaal ontwikkeld voor zowel voorbehandeling als nabehandeling van regen-, oppervlakte- en drainwater. Hiermee besparen telers op water, meststoffen én energie!

Geïntegreerde UV-ontsmetter in bewateringssysteem

De UV-reactor werd in één systeem met een Programmable Logic Controller (PLC) geïntegreerd, die de procesbesturing verzorgt. De PLC communiceert met de UV-controller en de klimaatcomputer, zodat de PLC het proces start/stopt en de gewenste UV-dosering regelt op basis van gemeten UV-dosering en de geregelde water flow die door de UV-reactor stroomt.

Mengen op locatie

Louter Control ontwikkelde een mengsysteem waarbij zogenoemde ‘frequentie geregelde pompen’ snel een mengsel kunnen aanmaken met de gewenste mengverhouding. De gewenste mix vloeistof kan zo ter plekke worden aangemaakt en direct op locatie worden verwerkt!

Mengen op locatie

Spuitcomputer voor spuiten én reinigen kas

Een krijtrobot is bedoeld voor het machinaal aanbrengen van krijt en/of andere glasbehandelingsvloeistoffen op kassen. Zo wordt het gewas beschermd tegen te veel zonlicht, en kan het kasdek worden gereinigd. De software van de spuitcomputer geeft de te verwachte scherming weer én het actuele verbruik per seconde! De gebruiker kan de snelheid van de robot aan passen middels de geobserveerde product flow, en zo is de vloeistofdekking eenvoudig te realiseren.

Spuitcomputer voor spuiten én reinigen kas

Besturingssysteem dat het slingeren van de kraanlast tegengaat

Louter Control ontwikkelde samen met EPMC Europe een besturingssysteem om het slingeren van de last van PTC’s (Pipe Transport Cranes) tegen te gaan. Dit wordt ingezet bij bijvoorbeeld het laden van pijpsegmenten aan boord van de Allseas Pioneering Spirit. De klant is nu in staat om de pijpsegmenten een stuk sneller en veiliger aan boord te krijgen wat de doorlooptijd van hun projecten nog korter maakt!

Besturingssysteem dat het slingeren van de kraanlast tegengaat

Remote verbindingen voor systemen op afstand

Louter Control levert en faciliteert remote verbindingen voor bediening, onderhoud en diagnostiek van systemen op afstand. U kunt zo uw installaties monitoren én bedienen terwijl u zich op een andere plek dan het systeem zelf bevindt! Tevens geeft het systeem toegang tot historische data. Denk aan TOON van Eneco, maar dan helemaal op maat gemaakt voor uw eigen installatie!

Remote verbindingen voor systemen op afstand

GIVE YOUR IDEAS A TRY.

En wie weet kan de techniek het werk voor u doen! Louter Control heeft al diverse projecten mogen begeleiden. En, om in onze technische termen te blijven… it’s all about Error and Trial!  Dus… Give your ideas a try zeggen wij hier!

SOFTWARE
IS IN OUR DNA.